Kак напълно да премахнем WooCommerce и данните

woocommerce_logo

Пълното деинсталиране на WooCommerce не е много обичаен процес (или поне не би трябвало да е), но понякога се налага да започнем начисто. Причините за това може да са, че искаме да преминем към друга версия на WooCommerce или да изчистим тестовите поръчки.

Ако премахнете WooCommerce, както всеки друг плъгин първо с деактивиране и след това изтриване данните ще останат.

Ето видео как да направите всичко това (или във vbox)

За да премахнете WooCommerce напълно трябва да добавите един ред в WordPress конфигурационния файл (wp-config.php). Тази стъпка трябва да се направи първа и тогава да се продължи към обичайното премахване на WordPress плъгина. Сложете следния ред точно след отварящия <?php таг.

define( 'WC_REMOVE_ALL_DATA', true );

За да редактирате файла ще трябва да ползвате FTP клиент като FileZilla или да редактирате файла от контролния панел на вашия хостинг. Проверете дали кавичките са правилно изписани (изглеждат като кавички) защото ако това не е така сайтът ще спре да работи (пукне). Ако видите бях екран или грешка ръчно въведете кавичките около WC_REMOVE_ALL_DATA и качете файла отново.

Може да се зачудите защо няма бутон, с който се съгласяваме данните да бъдат изтрити. Това е лоша идея. Данните трябва да останат защото грешки се случват и някой може да е уморен или препил и да натисне грешната кутийка и всички клиентски данни и поръчки могат да изчезнат. Възможно е да възстановят нещата с архивни копия на сайта, но си отнема време, а и има далеч  по-интересните задачи. Хората трябва бъдат пазени от самите тях.

Да обобщим следните стъпки за да премахнем WooCommerce напълно

  1. Добавяне на 1 ред в wp-config.php и така потвърждаваме, че наистина искаме данните да бъдат изтрити
  2. Деактивиране на WooCommerce плъгина
  3. Изтриване the WooCommerce плъгина
  4. Инсталиране на WooCommerce плъгина
  5. Премахване на добавения ред в wp-config.php в случай, че пак махнем Woocommerce.

 

Връзки

Go359 - Oнлайн Магазини

Go359.com е платформа за електронна търговия, с която можете да си създадете безплатен електронен магазин бързо и лесно.

This entry has 0 replies

Comments open

Безплатен онлайн магазин от Go359.com